Supa skallen av sig



Alltså förlåt men jag förstår mig inte på sånna som super ner sig så fort der är något speciellt, typ som idag. Kan man inte bara dricka lagom mycket? ibland undrar man om folk dricker för att bli fulla eller för att det är gott.. vet att majoritetens ungdomar dricker för att bli fulla. Okej 13-16 åringar dom har inte lärt sig riktigt än och inte vuxit upp tillräckligt för att inse att det finns annat roligt att ägna sig åt. Men förstår mig inte på folk som är äldre än det som dricker sig äckligt fulla, jag har bara lust och säga väx upp och skaffa er ett värdigt liv, skäms nästan för att läsa eller höra hur häftigt och roligt det är att ni varit fulla och hur jobbigt det är att det råkade bli en helg utan sprit och att det bara är så tråkigt att vara nykter. Säger absolut inte att folk ska sluta dricka, men kanske tänka efter varför man dricker och för vilken anledning. Drick med motta gott folk!


år tvåtusentio


Jag, Mixa och Fredrik önskar er ett riktigt gott nytt år och en bra början på år 2010. Vi ses nästa år.

 


Livet börjar ..



Idag är det en bra dag, humöret på topp och jag är för en gångs skull pigg !
Om en timma ska jag ut med Mixa på långpromenad, ikväll blir det bara kortis promenader tills det slutat smälla. Man vet ju inte riktigt hur hon kommer reagera, men förhoppningsvis är hon lugn. Just nu ligger hon och tuggar på sitt ben som jag så snällt tog fram som nyårspresent. Alla måste ju ha något att se fram emot. Skönt för henne eftersom det kliar i tänderna. Själv har man precis tagit en dusch och smörjt in sig med någon god hudkräm så man känner sig fräsh. Alltså ett problem är ju att jag har inte något att ha på mig, allt är för kallt för att ha på sig. Hm. Just nu har jag ett blågult linne och mjukisar. Får se var det blir sen, kanske mina jeansleggins med min svarta "klänning". Men dom är förstora så dom åker ner hela tiden. Otroligt störande. Vill ha sommar nu! tänk att få ligga och sola på stranden med en kall drink i handen. Åhjösses alltså! Få träna på en grön gräsmatta med hundarna och musik i bakgrunden och det är varmt. Inga jackor och bylsiga kläder, jatack!
Om 13 dagar börjar skolan igen, suck .. men det känns ändå bra för då är vi ännu närmre sommaren och avslutningen från säby. Livet börjar på riktigt. Idag ska vi fira med mamma och pappa, så älsk, jag, mamma och Mixa ska gå dit och äta först innan det hela börjar och ha det trevligt. Titta på grevinnan och betjänten är ett måste. Har inte köpt några fyverkerier i år. Har inte råd, dessutom känns det onödigt och tänker på alla hundar och andra djur som ska behöva uppleva det. Men ska ut och titta lite, men har otroligt fin utsikt från balkongen så det är nog mer än lagom för mig hah. Bilder kommer det naturligtvis imorgon när man piggnat till lite. Ska inte dricka något mer en ett glas champagne och kanske nått glas vin. Man vill ju komma ihåg allt också. Ett år så sov jag vid tolvslaget pga att ingen väckte mig ( jag var sjuk och hade migrän och la mig för att vila ett tag efter maten ). Sen vaknade jag på natten av att jag var törstig. Trist. Nu ska jag ta och sminka mig innan det är dags att gå ut med Mixa. Ha en bra dag och en fortsatt bra kväll.

-


- Förlåt mig för att jag är en elak idiot. Antar att det är sån jag är, eller? Du har rätt Fredrik helt rätt.

Gammalt inlägg

god morgon!
jag är inte ett dugg friskare och har haft svårt att svälja och andas hela natten. Igår drack jag 3 liter vatten under kvällen och gissa om jag vart kissnödig i natt. Fick ju diesel parfym och krämer av pappa i julklapp och diesel body lotion är verkligen bra och luktar så otroligt gott. Idag ska vi hem till Fredriks föräldrar och hämta våran champagne och vårat Xbox 360 + lite spel såklart. Ska ju få en tv in i vårat rum så har man något att titta på film och spela på. Just nu sitter vi och äter frukost och tittar på tv, men det finns såklart inget att se. Sen är det bara sminka sig och borsta tänderna innan vi ska åka. Mixa ska ha lite mat också så hon klarar sig tills ikväll.

SOMMAR !

Att åka och handla tog verkligen på min lilla energi jag har kvar, tog två alvedon innan jag åkte men vad hjälpte det? Jag har nog aldrig nyst så mycket innan som jag gjort idag. Varje kvart typ, fast jag gillar att nysa. Det är skönt haha. Fredrik sitter och tjatar om att han är hungrig så ska börja laga mat snart, måste bara vila ut lite haha. Var ute på promenad med Mixa också, hon är så jobbig att gå med, hon gör inget ute och sen drar hon som en dåre. Kissar på balkongen gör hon men inte ute, det är för läskigt tycker hon. Länktar tills snön försvinner, det blir lättare då. Önskar man bodde i en villa med tomt så hade det varit betydligt lättare. Rumsrenheten var svårare än jag trodde. Ge mig en "problem hund" och jag fixar det utan problem men rumsrenhet var apsvårt haha. Vill verkligen ha sommar nu, konstigt nog. Är så otroligt rädd för getingar så vågar knappt gå ut men har övervunnit det och älskar att vara ute nu. Nu är det Fredrik som är rädd för getingar istället medans jag tar det rätt lugnt. Lustigt. Nä nu måste jag laga mat innan han tjatar ihäl sig..


trött och sjuk


Energiknippe till hund



Fredrik är en riktig grinolle idag och skäller på mig för allt jag gör. Ska iallafall äta glass snart men var tvungen att ställa tillbaka den i frysen pga att den blivit för smält för att kunna äta. Har laddat upp lite bilder som jag lovat och en video som jag ska försöka få in här, är inte särkillt teknisk av mig. Men ska nog fixa det. Idag tänker jag inte göra någon större kraftansträngning eftersom Fredrik smittat mig med sin förkylning och jag har ännu inte kommit upp ur sängen mer än att ta ut Mixa på balkongen. Har lekt med henne här från sängen i en timma för att se om hon skulle bli lite trött så hon sover medans vi skulle titta på film men nej hon är fortfarande lika pigg så hon leker med sig själv just nu. Ska gå på lång promenad senare men måste piggna till lite först och tänkte äta lunch också. Älsk behöver såklart inte följa med på promenaden senare eftersom han redan gått en promenad med henne idag. Ska nog gå och lyssna på lite musik och vara lite själv. Vi har beställt tid för vaccinering nu och det blev den 11 januari. Samtliga vaccinationer som ska göras blir det, skönt. Nu har jag beställt min efterlänktade kalender, bild på den kommer senare. Har iallafall bilder på Gunsi och Mixa i den, och ulla också såklart :). Nu börjar jag bli hungrig så ska sätta mig och titta på Harry potter och halvblods prinsen, äta glass och vila ut. Shingeling !



Mixa 3 månader gammal, vackra lilla sak!



Hyllan är mycket skönare att sova i än bädden.


Nytt år, nya möjligheter !

Jag har en känsla att 2010 kommer bli ett bra år med mycket nytt att lära sig. Sista året i skolan innan man slängs ut i livet och stå helt på egna ben. Tjäna egna pengar och börja ordna mer med räkningar än vad jag redan gör. Mycket hund kommer det helt klart bli, Mixa ska tränas och vi ska gå olika kurser med både mig och Fredrik. Händer lite mer saker som jag inte kommer berätta om än men det kommer det också snart. Måste börja se till att skaffa mig ett jobb, och jag vill såklart jobba på hunddagis .. helst barky :) helt klart !
Jag ska även försöka ta körkort och se om man kan hitta en billig bil, om fredrik också har jobb såklart så vi klarar av ekonomin utan problem. Men körkort är ju såklart första steget. Kolla eget boende med älsk och så, någonstans halvt på landet helst haha. Vet inte riktigt vad älsk vill jobba med, det har han inte sagt så mycket om så ska nog fråga om vad han har tänkt sig göra. Nu ska jag faktiskt ta och titta på min film jag pratat om i varenda inlägg, haha. Natti !


Mr.Bean

Äter sallad och tittar på Mr.Bean, salladen var inte god och Mr.Bean är rätt trist, torr humor. Snart kommer pappa och vi ska fika. Sen blir det glo på film. Snart börjar Bortspolad på kanal 5, inte världens roligaste men bättre än inget. Chingeling


-

förstår mig inte på dig ibland, inte alls. Du gör mig så jävla ledsen när du säger som du gör. Och att jag inte tänker lägga mig i hur du behandlar min hund kan du ju bara glömma !! jag säger precis vad jag tycker, det får du acceptera. Sluta behandla mig som en idiot och börja lyssna när jag säger nej. Jag orkar inte tjaffsa med dig hela tiden, snälla lägg ner nu. Och det du gjorde igår kommer jag aldrig förlåta, du har aldrig gjort mig illa innan.




Ni som inte har med det att göra behöver absolut inte ta åt er :), behövde bara då det ur huvudet och tänka på något annat. Går runt och nyser och har snart slösat en hel toarulle haha. Ska ut och handla mjölk som jag behöver till lunchen. Sen ikväll ska vi titta på film och äta maräng swiss (tror det stavas så), så får man göra när man är förkyld, tycker iallafall jag. Snön smälter ute nu vilket är synd, visst jag vill ha sommar nu och värme, studenten och massa vackra sommarbilder att lägga ut. Men det blir så otroligt blött ute och mina skor läcker tyvärr in, skulle man köpt ett par skor igår? hmm. Vill använda min nya väska också som jag köpt men det får vänta tills man ska någonstans längre än till affären. Ikväll ska vi se twilight och sexdrive (en komedi). För er som inte sätt twilight än då måste ni se den, fast jag vet att otroligt många har sätt den. Går nog och handlar när Mixa har vaknat, eller om hon får stanna här och vi går ut en promenad med henne efter lunchen.. hmm.. så får det nog bli. Bäst att jag skyndar mig då så hon sover när vi går. Chingeling !


sjukling

god morgon!
jag är sjuk, antagligen Fredrik som har smittat mig. Ont i halsen, huvudet och snuvig sen är jag yr i huvudet också. Men vad gör det, jag ska snart äta frukost, skinkmacka? nja vet inte, det hade ju varit gott men det är så lite skinka kvar. Får väl be mamma köpa en liten skinka när hon ska handla idag. Ska nog hoppa in i duschen efter att jag har ätit och se om man känner sig lite frächare efter det. Mixa har sovit nästan hela natten och har bara kissat inatt. Otroligt skönt faktiskt. Hon låg och mös i sängen när jag vaknade och nu sitter hon och äter frukost. Ska nog inte göra så mycket kanske titta på film och  ta det lugnt. Städa hyllorna i mitt rum ska jag iallafall göra, det är så otroligt rörigt. Nu måste jag äta. Puss



Shoppat

Hej. Idag har vi handlat massa skoj. Fick presentkort på stadium som jag handlat på idag. Köpte en tröja, ett par byxor och en väska. Sen köpte jag en vårjacka på new yorker som jag ska använda i vår. Den var på rea så jag passade på. Var in på bokhandeln och köpte två böcker jag var tvungen att ha, hundböcker såklart!
Börjar få in endel böcker nu som jag ska ha, vill lära mig så mycket jag bara kan. Just nu håller jag på att läsa om uppfödning och avel. Samt raser. Bilder på kläderna och så kommer ikväll. Nu ska jag titta på flickan som lekte med elden innan man blir för trött.
Puss Sophie


Gamla bilder från webben



 Gunilla ligger och tittar på datorn med mig.



Mixa sover framför datorn istället, hon tyckte det var ytterst tråkigt att glo in i en skärm.



Gunilla tycker om att pussas


Livet leker


Just nu är livet härligt, snön gör mig glad men kall också såklart hah. Idag började jag dagen med att leka med lilla galna Mixa. När jag släppte ut Mixa på balkongen fick hon för sig att ta med sig sitt tuggben ut haha, underliga lilla sak. När vi gjort i ordning oss så åkte vi och handlade och hämtade ut mina pengar, köpte lite skurmedel och sånt. Så det ska lukta gott hemma. När vi kom hem tog vi med oss Mixa på en promenad och gick till pappa och åt julmiddag och firade lite jul med honom. Det var verkligen jätte trevlig att träffas och vi satt och pratade länge. Åt otroligt god mat och vi fick en varsin julklapp, fick ett paket med diesel parfym, dusch kräm och body lotion och fredrik fick calvin klein parfym och deodorant, sen fick vi 500 kr och Mixa fick en pipleksak och godis. När vi satt och åt lyckades jag som vanligt med något jag inte ska göra. Jag satt och åt lax och kände inte att det var ett ben i laxen så jag svalde och det skar till i halsen och där satt det. Det gjorde så ont och det skar när jag svalde. Hämtade knäckebröd och försökte svälja med men icke, försökte med potatis men icke !
Så gick in på toaletten och försökte få ut det, den satt precis vid kräkreflexen och efter många försök med harklande, peta med fingrar och tandborste försvann det. Jag blödde i halsen pga att benet var så vasst. Och nu känns det som om jag fått halsfluss haha. Alltid lyckas jag med något!
När jag fått ut det gick jag och fortsatte äta. Pappas julskinka är nog den godaste jag ätit, han är så bra på att laga mat. Sen kom vi överrens om att åka till skäris imorgon och jag ska köpa något för mitt presentkort på stadium som jag fick av Robin i julklapp. Fredrik fick också ett. Så får se vad vi hittar, kanske ett par byxor eller någon fin tröja. Man vet aldrig vad man hittar. Nu ska jag sätta mig brevid den sovande Mixa och glassätande fredrik och glo på gladiator som har hållt på ett tag. Ha en bra kväll.


 Jag vet att jag ser extrem tjock ut men min tröja är jätte stor och mitt ansikte är däremot tjockt. Det har det alltid varit. Usch. Det är iallafall en bild som är tagen av Felicia under förberedelserna inför höstmarknaden. Vi står och målar skyltar som ska upp över hela skolan.


Hjälp mig vinna !

Nu ska jag tamefanimej vinna en telefon, har velat vinna en hur länge som helst men med min otur så vinner jag aldrig. Vill ni också vara med och tävla? http://se.limbino.com/c04/link/rzhmjn klicka på länken och tävla samtidigt som ni hjälper mig på traven, skulle verkligen vara gulligt av er !
Ska iallafall ut och handla julskinka med älsk och mamma. Har skinkabstinens hah. Har tagit lite kort med den nya kameran så ikväll blir det roliga bilder från idag och lite igår. Vet däremot inte om det kommer någon bild på mig, ser förjävlig ut och vill bespara er det just nu. Nu ska jag sminka klart mig innan vi ska åka.
Ciao !

God jul !

Nu är julen nästan slut, eller ja julafton iallafall. Igår så firade vi julen tillsammans med fredriks familj. På morgonen vaknade vi sjukt tidigt av en pigg Mixa som tyckte det var dags att vakna. Så vi låg och pratade ett tag och vaknade till lite innan vi drog oss ut på en liten promenad med Mixa som lekte glatt i snön. När vi kom in så lekte vi lite med Mixa ett tag innan vi gick upp och åt julfrukost med julskinka och risgrynsgröt. Gott ! eller jag föredrar julskinkemacka :) När vi ätit satte jag och älsk oss vid datorn och glodde runt lite, vi hann inte kolla så mycket innan det knackade på dörren och Fredriks pappa kom in och frågade om vi ville följa med och hämta julklappar hos deras farmor och det gjorde vi. När vi kom tillbaka så var det en timma kvar tills kalle anka och vi satte oss åter vid datorn och kollade runt på facebook lite. Kalle kom och vi tittade på det under en filt i soffan och hade det jätte mysigt. Maten serverades och jag åt mig otroligt mätt vilket inte förvånar mig för så blir det varje år. Sen var vi ut på promenad med Mixa igen. När vi kom in så kom "tomten" och paketen delades ut. Jag och älsk fick en varsin tröja, vantar, en digitalkamera, massa filmer bland annat twiligt och stieg larson filmerna som kommit ut och mycket mer saker. Lite bilder på sakerna kommer ut senare. Idag har vi varit på julmiddag hos mormor och morfar. Vi har suttit och småpratat och haft det trevligt. Just nu mår jag lite små dåligt och mår illa så får se hur det går med det. Ska nog gå och vila nu så det försvinner, vill absolut inte bli sjuk nu ..
Hoppas ni haft en trevlig jul.


Lillskruttan då ..

hej!
nu har vi varit hemma hos Fredrik ett tag och vi har städat i ordning i hans rum för det var så otroligt stökigt så det går inte ens att förklara. Vi har varit i skäris idag och det var jätte mycket folk där eftersom lönen har kommit för nästan alla. Vi var där för att kolla om det fanns en gran att köpa, men det fanns ingen som föll min mamma i smaken så vi åt lunch och gick runt lite innan vi åkte för att hämta Mixa på barky. På vägen hem så passade vi på att träna kontakt och hon är så otroligt duktig och förstår precis vad hon ska göra. Hon är jätte duktig på att koncentrera sig på mig och det hon ska göra när det är mycket folk runt omkring och hon är så duktig med att åka tåg och sånt, hon ligger och sover eller så sitter hon och tittar ut. Gullungen då. Hon har inte kissat inne något hemma idag och en gång här för inte alls så längesen, vet inte hur det gick på barky men hemma sköter hon sig iallafall, gick ut med henne idag och hon kissade direkt när hon kom ut vilket jag tycker visar på att hon har hållt sig lite och väntat tills vi skulle ut. Det är dock tomt utan Gunsi och det tycker både jag, Fredrik och Mixa. Mixa letar lite efter Gunsi och undrar vart hon är. Nu ska vi gå och lägga oss för vi alla är trötta, Mix har redan gått och lagt sig och som omväxling så har vi satt på the locals (en skräckfilm) att somna till eller jag kommer iallafall somna till den kan jag ju lugnt säga. God natt !


Mixa 8 veckor gammal, lillskruttan..


Dagen före doppardagen !



hejhej !!
Jag är verkligen ingen morgonpigg människa .. idag ringde klockan halv 8 och jag var som död och jag tänkte "äh jag skiter i allt jag ska göra idag och bara sover" men nejnej jag vill ut och göra något idag så jag slet mig upp och satte mig lite yrt upp och började sminka mig. Det lättaste först ! nu är jag klar med det och har klätt på mig och ätit lite frukost. Mixa har varit ute och kissat och bajsat (jag vet att ni vill veta :) ), hon hade bara kissat inne i natt och bara en endaste gång !! Framgång!
Idag ska vi åka till skärholmen och inhandla julskinka och en liten gran med mamma och äta lunch där i centrum så Mixa ska till dagiset idag och träffa alla kompisar. Det kan vara bra för henne att leka av sig med sina vänner, tyvär så är Gunilla ledig idag så henne ser hon inte idag. Hon älskar Gunilla så mycket (jag också hihi).
Ljusslingorna är nu uppe och det vart jätte fint. Hittade inte två av samma färg så det vart en rosa och en turkos/lila (?) skulle vilja ha två vita eller två turkos/lila för det är den som jag tycker är finast. Bilder kommer förmodligen på fredag för jag hinner tyvärr inte ta kort och visa nu. Dessutom är kameran på min mobil otroligt kass. Vi ska åka hem till Fredrik idag eftersom det blev så att vi ska fira jul hos honom och nyår hos mig. Det ska  bli riktigt roligt på nyårsafton, vi ska äta middag och  ha det trevligt. Haha kanske inte låter så roligt men jag ser verkligen fram emot det. Nu ska jag se om Mixa en sista gång innan vi ska gå. Skriver självklart med ikväll och så får ni se lite bilder från min dag.

Hårdträning

Fick en fråga nyss om Mixa är den dominanta eller den undergivna typen och jag kan defenitivt säga att hon är den dominanta. Och vi tränar otroligt mycket för att få ner henne på jorden så hon lär sig vem det är som styr och ställer. Man ser även när hon leker med andra hundar/katter att hon försöker trycka ner dom och visa att hon är den som bestämmer genom att ställa sig över dom och putta bakdelen på dom. Hon vet att jag bestämmer men Fredrik är mer lekkompis än.
Något vi verkligen måste träna på är gå i koppel, hon drar så hon nästan kräks. Träna träna träna.


Valpsjuk

 




Jag kan verkligen inte få nog av hundar, nu har en av hundarna på kenneln vi pratat med fått valpar. Men jag har ju redan en valp men jag vill ju så gärna ha en till. En liten staffe. Jag får väl hålla mig tills jag skaffat jobb. Men jag kan knappt vänta ! vill ju verkligen ha en. En alldelles egen liten bulle. Vill så gärna så jag får ont i magen. Tänk vad härligt, mina högsta önskningar just nu är en staffe valp, jobb och att Mixa ska bli stor och vacker. Hon behöver trots allt sällskap, hon älskar att få leka med någon av hennes egen sort som vet hur man leker. Jag ska iallafall börja planera tills jag får chansen till min kära valp kommer. Just nu så sitter vi och kollar på vem dömer amy och ska snart äta middag, lappkojs (vet inte hur det stavas). Rätt så gott och jag är super hungrig. Mixa ska ha mat när vi har ätit sen vila några minuter innan vi ska ut på promenad med henne så hon får leka i snön och springa av sig. Imorgon är det bara två dagar kvar tills det är julafton. Tiden går så fort, det känns inte som om det var särskillt längesen det var jul sist, minns allting som om det var igår. Det är snart år 2010 vilket också känns helt sjukt, ett nytt år med nya möjligheter. Det är så man får se på det hela. Medans jag egentligen får ångest och vill bara spola tillbaka tiden och stanna där jag är och inte bli gammal. Jag trivs där jag är nu och vill helst bara stanna kvar här. Usch ! vilken ångest. Nyårsafton får mig alltid att må dåligt, och få otrolig ångest och så har det alltid varit. Det är en termin kvar på säby innan man slängs ut i vuxenvärlden och måste skaffa jobb. Men om jag måste erkänna så kommer jag bara sakna säby lite, de jag däremot kommer sakna är alla människor som man umgås med. Vi kommer ju antagligen inte ses sådär jätte ofta. Vissa bor ändå borta i skåne och andra planerar att flytta åt andra håll. Och här står man kvar i stockholm själv. Men jag vill skaffa en fin villa ute på landet med stor tomt och många hundar och där ska jag leva mitt liv till fullo. Fira jular och nyår med familj och släkt. Jag vill jobba på hunddagis och kanske hålla kurser på sidan om. Tillslut kanske man får chans att starta eget dagis någongång. Det beror ju på hur mycket jag lär mig och hur mycket jag förstår. Någon lär behöva förklara det väldigt långsamt för mig så att jag förstår haha, trögfattad kallas det. Ikväll kommer Surviving christmas som vi ska se och här kan ni läsa lite om vad den handlar om : Amerikansk romantisk komedi från 2004. Det blir både galet och förödande när den rika företagsledaren Drew Latham beslutar sig för att hyra en familj över julhelgen. Drew har tröttnat på att fira jul ensam och ger familjen Valcos ett erbjudande de borde ha sagt nej till. Deras irriterande gäst och hans orimliga krav gör julfirandet till en mardröm.

I rollerna: Ben Affleck, Christina Applegate, James Gandolfini, Catherine O'Hara. Regi: Mike Mitchell.

Många blir rätt förvånade när jag säger att jag aldrig sätt twiligt och jag antar att jag kanske borde se den någon gång. Wallander är också bra, gillar deckare. Beck och dom där. Stieg Larsson filmerna är också bra. Måste få tag på en kamera så jag kan filma på julafton och ta massa fina kort. Mixa är snart stor och innan dess ska det tas massa foton så man minns hur liten hon var. Nu ska jag titta på Las vegas innan det är dags att äta middag.

Puss.


21 december

hejhej.
Sitter och tittar på sista avsnittet av färjan och andas ut efter att ha haltat till barky och lämnat lilla Gunilla, usch va tråkigt det är att lämna tillbaka henne, det blir så tomt utan henne. Hoppas att jag kan ha henne snart igen :). I övrigt så har det städats idag och har dammat hela lägenheten. Varit ute på prommis med Mixa som absolut inte kan gå fint i koppel, hon försöker släpa mig fram och jag försöker träna det så gott det går men hon är inte särskillt lättlärd. Just nu ligger hon och fladdrar runt efter en söndertuggat studsboll, lättroad. Eftersom det är så svårt att springa ut och kissa Mixa när man bor högt upp i en lägenhet så har vi kommit på idén att kissa henne på balkongen nu när det ändå är snö ute, annars lär hon sig aldrig att bli rumsren. Hon har börjat kissa i sin bädd vilket inte alls är bra, usch va jobbigt. Nu ska jag ge Mixa mat och bänka mig för CSI som kommer snart. Kommer en bra film ikväll, eller om den redan har börjat på en annan kanal, vad vet jag. Typisk min otur isåntfall. Ha det bra i julstöket !
ciao..

Älsk och jag firar förövrigt 2 år och 1 månad tillsammans. <3

-

Under a lover's sky 
Gonna be with you
And no one's gonna be around
If you think that you won't fall
We'll just wait until
Till the sun goes down

Underneath the starlight, starlight
There's a magical feeling so right
It'll steal your heart tonight

You can try to resist
Try to hide from my kiss
But you know, but you know that you
Can't fight the moonlight
Deep in the dark
You'll surrender your heart
But you know, but you know that you
Can't fight the moonlight, no
You can't fight it
It's gonna get to your heart

There's no escape from love
Once a gentle breeze
Sweeps its spell upon your heart
No matter what you think
It won't be too long
Till you're in my arms

Underneath the starlight, starlight
We'll be lost in the rhythm so right
Feel it steal your heart tonight

You can try to resist
Try to hide from my kiss
But you know, but you know that you
Can't fight the moonlight
Deep in the dark
You'll surrender your heart
But you know, but you know that you can't
Can't fight the moonlight, no
You can't fight it, (no)
No matter what you do (no matter what you do)
The night is gonna get to you
Don't try you're never gonna win oh

Underneath the starlight, starlight
There's a magical feeling so right
It will steal your heart tonight

You can try to resist (you can try to resist my kiss)
Try to hide from my kiss
But you know, (don't you know that you can't)
Can't fight the moonlight
Deep in the dark,
You'll surrender your heart (surrender your heart)
But you know, but you know that you
Can't fight the moonlight, no
You can't fight it.

You can try to resist (you can try to resist my kiss)
Try to hide from my kiss
But you know, (don't you know that you can't)
Can't fight the moonlight
Deep in the dark,
You'll surrender your heart (surrender your heart)
But you know, but you know that you
Can't fight the moonlight, no
You can't fight it.
It's gonna get to your heart.


Skadad tå och hundträning



Har tyvärr inte fixat i ordning mitt rum, pga att jag gjort illa tån och kan knappt gå. Det som hände var det att jag hade datorn i sängen och något stötte till datorn så den ramlade ner för sängen och rakt på min stortånagel med kanten på datorn. Så började blöda som satan och det tog inte alls lång tid innan den vart blå och började dunka. Att gå funkar men gör otroligt ont och det går itne så otroligt fort. Men har iallafall hunnit träna med Gunilla lite och tränat bland annat "gå fint" och "hoppa i snön" :) den sista är ju rätt onödig men rätt rolig och det är bra för Gunilla så hon får tänka lite samtidigt som hon får röra på sig. Vi har även tränat att vända framför mig för att sen backa in mellan mina ben och det går super bra. Sen har vi finslipat backandes så att hon backar utan att jag måste gå mot henne samtidigt för att förenkla distans arbetet. Mixa har vi försökt lära att gå fint i koppel men hon är inte lika lätt lärt och dessutom är hon otroligt envis och trotsig just nu hon har även börjat visa en attityd jag inte gillar så det måste verkligen tränas på och fås bort innan det blir ett större problem. Nu ska jag fortsätta titta på coyote ugly med älsk och de fyrbenta galningarna eller ja en av dom är galen (mixa) den andra är urmysig (gunsi). Sen ska jag nog ta en kort runda med hundarna för att sen gå och sova.

Skådespelerskan Brittany Murphy död



Skådespelerskan Brittany Murphy hittades medvetslös i duschen hemma hos i sin make. Det var hennes mamma som hittade henne. Hon drabbades av hjärtstillestånd på söndagsmorgonen och svarade inte på räddningstjänstens hjärt- och lungräddning och fördes till sjukuset där hon dödsförklarades vid ankomsten. Brittany Murphy har tidigare  varit med i 8 mile, dont say a word, Sin city och Stulna år. Hon är gift med Simon Monjack. År 2006 fick hon en hit med låten Faster kill pussycat med Paul Oakenfold.


Tråkigt, riktigt tråkigt.. hon var en riktigt duktig skådespelerska och dessutom otroligt ung.

Beslutsångest

Godmorgon!
Väcktes som vanligt av att någon ska hoppa på mig vilket irriterade mig otroligt eftersom jag tänkt sova ut idag. Gick ändå och la mig vid halv ett? men nejnej då väcker älsk och Gunilla mig. Tack !!!
Som förlåt fick jag frukost på sängen, tack. Idag ska vi städa och göra det lite julfint (har en ljusstake och stjärna redan men det är lite tråkigt). Imorgon ska Gunsi hem igen, jag kommer sakna henne så. Sen är det snart julafton och har lite smått beslutsångest över vart jag ska vara. Om jag ska vara hos älsk med hans familj eller fira julen med älsk och min familj som jag inte gjort på flera år. Vad tycker ni? .. ah va jobbigt. Nyår ska vi iallafall fira med min mamma och pappa för att äta god mat och glo på lite fyverkerier. Kommer bli jätte mysigt. Jag och älsk har suttit och tittat på systemkamera lite och planerar att köpa en snart. Så det blir lite finare bilder som är roligare att titta på och komma ihåg. Min mobilkamera är inte den bästa. Nu hade jag tänkt gå och göra mig ordning så jag kommer igång.


-

So baby don’t worry,
You are my only,
You won’t be lonely,
Even if the sky is falling down
You’ll be my only
No need to worry

Just let it be, come on and bring your body next to me
I’ll take you away, hey, turn this place into our private getaway
So leave it behind 'cause we have a night to get away
So come on and fly with me, as we make our great escape

So why don’t we run away <3

Dop




Nu är jag riktigt trött, fullt upp hela dagen. Och det kändes otroligt skönt att åka iväg och göra något. Mamma var hundvakt åt Gunsi och Mixa. Det var svårt att lämna mina kära fyrbenta och göra något utan dom när man är van vid att ha dom med. Men idag kunde dom tyvärr inte följa med eftersom vi var på dop för Fredriks systerson som döptes. Efter dopen åkte vi till en lokal där vi åt och pratade lite innan vi drog oss hemåt igen. När vi kom hem så möttes vi att två glada hundar som studsade runt fötterna på en. Så nu sitter vi här och lyssnar på musik och ska snart gå och lägga oss. Mixa och Gunsi har redan gått och lagt sig och sover djupt. Förutom Gunilla som stör sig på dom som har sex i lägenheten på övervåningen, vilket jag också gör. Dags att dämpa sig lite och inte skrika så fasligt högt .. usch ! rätt äckligt om ni frågar mig. Tycker ändå man kan visa lite hänsyn. Dom har nu haft sex i ungefär en och en halv timma... suck.
Imorgon ska vi upp på vinden och hämta mina ljusslingor och sätta upp i vårat rum så det blir lite mysigt här. Och inte så kalt. Jag kan ju kanske lägga upp lite bilder senare så ni får se hur det ser ut före och efteråt. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för jag kan knappt hålla ögonen öppna.

 



Natti !


En mysig fleecetröja i vinterkylan

Mindre än en vecka kvar till jul, sjukt. Idag ska jag hämta min fleece tröja jag beställde på hundmässan, bild på tröjan kommer senare. Just nu håller jag på att göra mig iordning innan vi ska åka. Hundarna ska ut på promenad innan vi åker. Frågan är då om bussarna går, annars blir det en promenad dit. Vi får väl se, älsk lär inte bli särskillt glad om vi måste gå dit haha. Imorgon ska jag tydligen på dop? vilket ingen sagt ett ord om till mig och älsk. Lite små panik eftersom jag faktiskt inte har några kläder. Kan man ha svarta kläder på ett dop? för jag har tyvärr ingenting annat. Men får se vad jag kan komma på. Nu måste vi börja röra på oss.

Vallning och fjällen !






Nu är vi hemma igen och Gunilla är med oss här. Jag har invigt snön genom att ramla. Det är ju ett måste även fast man blir lite snöig. Det gör iallafall inte ont. Gunilla tittade förvånat på mig när jag ramlade och såg väldigt undrande ut varför jag ligger i en snöhög för. Va jag älskar henne :) <3
Det var otroligt skönt att komma ut och träffs människor man tycker om, på barky hade dom snöbollskrig och halkade omkring på rastgården. Hoppas och länktar tills jag också får jobba och ha roligt med massa hundar dygnet runt, gå härliga promenader och lära mig ännu mer om hundar. Jag måste säga att jag har lärt mig så otroligt mycket nytt sen jag började på säby. Har koll på det mesta när det gäller hund men man kan ju alltid lära sig ännu mer. Något jag vill lära mig mer av är raser, lite uppfostran, träning och hundpsykologi. Allt är otroligt användbart. Skulle också vilja lära mig klippa och trimma mer än det jag redan kan. Igår bestämde jag mig för att starta igång Mixa inom vallning så snart som möjligt. Har redan märkt att hon har rätt stor vallinstingt och vi testar det naturligtvis och om allt går bra så fortsätter vi att träna oss uppåt för att kanske kunna tävla i framtiden. Hon är ju trots allt en rätt försiktig hund som inte går fram och hälsar på alla i första taget, vilket jag tycker är både bra och dåligt. Det är ju inte bra om hon är rädd för människor och andra saker som är stora och läskiga. Men det är bara träna hårt på det så ska vi nog få det att gå bra. Nu när det är så mycket snö och julkänsla så får det mig att sakna snowboarden och fjällen ! Vill bara iväg och glida ner för backarna nu men det blir inte försen nästa år tyvärr, då blir det fjällresa med vännerna där vi planerat åka släde och snowboard. Självklart tar vi med alla våra hundar. Nu ska jag titta lite på one tree hill och gosa med hundarna.


Det blir bara mer och mer snö


men det hindrar inte mig från att gå ut. Älsk och jag ska åka till barky idag och hälsa på för att sen hämta Gunilla som ska få vara med oss, jösses vad jag saknat henne. Vi har väl tänkt på gå på lite långpromenader och träna ikapp oss lite. Kanske slänger upp lite bilder också. Sen är det ju inte långt kvar till jul och jag länktar. Skiter ju fullständigt i vad man får i present. Utan det är själva känslan, helt underbart. Sen om vi har tur så är det snö på julafton också. Det hoppas iallafall jag. Nej nu måste jag ta tag i mig själv och börja göra mig iordning.
Puss

Det finaste som finns !


tråkigare kan man inte ha

Vad ska man göra?, vill åka in till stan och gå i affärer men det funkar inte eftersom vi har en valp hemma som inte kan lämnas ensam så det blir att stanna hemma idag också. Suck.. Hade hellre suttit och jobbat nu än att vara hemma och ha äckligt tråkigt. Någon som har någon idé på vad man kan göra? Har varit ute i snön och det är inte ett dugg kul när man har skor som läcker in och byxor som blir jätte blöta. Vill bara gå och lägga mig och sova tills det blir skola igen så man har något att göra. USCH !
Ska väl sätta mig och glo på film eller nått. Ciao ..


Jul, jul strålande jul !

SNÖSTORM OCH JULSTÄMMNING, kan fan inte bli bättre. Nu ska jag ut i snön för att gå till affären för att handla middag till mig och älsk. Slänger in lite bilder senare. Puss !

Hundnörd? javisst !

Hejhej, hur har er helg varit? min helg har iallafall varit jätte rolig. Det har ju varit Stora stockholm (hundmässan) hela helgen så där har jag hållit hus båda dagarna och tittat på när Denice ställde en vit schäfer som heter Cirwa som är en av hennes dagishundar och hon kom på tredje plats, stort grattis :). Det var tänkt att vi skulle se när Border Collie skulle ställas men var lite små stressad så vi gick vidare för att handla det vi skulle ha (bland annat klosax, Effile Sax, Allround sax, schampo, borste, tovdelare och två halsband & mycket mer). När klockan började närma sig tolv så gick vi till finalscenen för att titta på alla freestyle ekipage som skulle köra idag (klass 1 & 2), vi han däremot inte se alla eftersom vi skulle vidare på 80 års kalas för min morfar. Så vi åkte dit och träffade lite av släkten och åt smörgåstårta (muums!). Och när vi satt oss ner så ser vi hur det börjar snöa, och det fastnade på marken också och hur underbart är inte det. När vi kom hem så kom Camilla med sin Cane Corso tik Emma. Det är jätte roligt att träffas eftersom vi inte träffas så ofta längre då vi båda går i skolor med mycket plugga. Så vi pratade ikapp oss och hundarna lekte i 180. Vi somnade vid kvart i ett och vaknade rätt så tidigt för att åka hem till Camilla och lämna av Emma innan vi fortsatte till Stora stockholm för att se på allt vi inte hann med igår och sen var det ju Freestyle man inte får missa och idag var det klass 2 och 3 som gällde där det bland annat var Agnes Mohlin  tidigare elev på säby med hennes Border Collie Pelle, Helen Häggström hundlärare på Säby med sin Tollare Glada, Nathalie andra års elev på säby som körde i både klass två och tre men med olika hundar och många fler och alla var såklart super duktiga och körde på hårt och man såg verkligen hur ingen gav upp, extrem stor cred till er :). På mässan träffade man många man kände båda dagarna och det är alltid lika trevligt att träffa alla och småprata lite. Tyvärr så var inte Denice och Min med vilket jag hoppades att dom skulle vara, att se dom två köra är en helt otrolig upplevelse och båda är riktigt duktiga. Vill ni se Denice och hennes fyrbenta så finns dom HÄR. Lite filmer från mässan kommer upp senare. Imorgon är det städa som står på schemat, damsuga och torka golven i hela lägenheten, men det måste göras så det är bara göra det. Nej nu ska jag sätta mig och kolla klart på någon film som vi sitter och kollar på. Får se om jag hinner skriva ett inlägg imorgon när jag städat klart.

Galenskaper !



Första mötet med Mixa, redan då var hon en liten kelgris.

Just nu ligger jag och tittar på Mixa och funderar hur hon orkar hålla igång och leka i flera timmar. Hon har lekt med en kartong, en repleksak, en flaska och med sin pläd + med ett hundkex. Och allt detta har hon hållt på med sen vi kom hem klockan 18.00 .. galenskaper !
Jag är jätte trött eftersom man ska upp så galet tidigt varje morgon, men imorgon blir det senare eftersom vi ska åka direkt till skolan och vi får dessutom skjuts ! Wihoo !
Imorgon bär det av hem till mamma vilket kommer bli otroligt skönt, när jag kommer hem ska jag ta en dusch, träna lite med Mixa, äta middag och sen sova !
På lördag är det stora stockholm som gäller och titta på allt roligt som händer där. Handla lite saker och så. Sen direkt därifrån ska vi älsk och jag åka till min mormor och morfar för att fira min morfar som fyllt 80 år. Där blir det smörgårtårta och träffa min släkt så det blir roligt. Nu ska jag ta hjälpa Mixa att få ut flaskan som hon lyckats putta under sängen för 20e gången nu och sen blir det middag.
Puss

Trött och jätte stressad.

Idag har jag vaknat på hel fel sida, dagen började med massa stress och jag gick stressa upp och klä på mig och mata hunden i en fart. Sen när vi ska gå så hittar jag inte kopplet så det vart ännu stressigare. Det går typ inte att hitta ett skit i Fredriks stökiga och trånga rum. Suck .. Men vi hann iallafall, fick springa en hel del mellan bussar och tågen även fast vi hann med rätt tåg. Just nu så sitter jag på djursjukvårdslektion och har ingen som hellst lust att lyssna för jag är aldelles för trött för att orka hänga med. Det är sjukt mycket att göra nu i slutet av terminen, massa arbeten ska in och jag hinner faktiskt inte göra det när jag kommer hem på kvällen för då ska vi äta sen går jag och lägger mig. Går upp halv fem på morgonen för att hinna allt. Faan va jobbigt !
Jaja nu ska jag väl försöka hänga med.

Bussäckel och vara försenad..

Har inte haft så mycket tid till att skriva på sista tiden då det är otroligt mycket pluggande. Sen ska Mixa hämtas på dagis efter skolan och det tar sin tid det med så man hinner tyvärr inte. Men på fredag får jag jullov och det ska bli så sjukt jävla skönt så det är fan galet haha. Lördag och söndag så är det stora stockholm som gäller. Ena dagen ska Camilla med och gå runt och glo :) det ska bli jätte roligt. Usch va törstig jag vart helt plötsligt .. måste nog gå och hämta vatten sen .. iallafall, idag var bussen försenad som ALLTID och vi fick springa som in i helvete för att hinna med tåget. Snäll som jag är så håller jag upp dörren till alla som kommer springande som vill in, nästan alla hann med bussen förutom dom som gick från bussen till tåget som jag tyvärr inte kunde vänta på eftersom han som körde tåget höll på att bli galen på mig, men sånt är livet! 
Imorgon slutar jag tolv vilket är jätte skönt så vet inte om man ska hämta mixa tidigare eller hitta på något innan man hämtar henne .. får se om det är något som måste göras innan. Nej nu ska jag gå och dricka för att sen borsta tänderna och sova för imorgon ska vi upp tidigt !
Puss Sophie 

RSS 2.0